Sommerferien 2021. I år er vi forberedt!

Vi driver å planlegger en ny reis på langs av landet, og hvis politikken vil, så får vi lov til å ta turen innom noen av våre naboland. Ønsket er at Sverige og Finland er åpent, så sikter vi oss inn mot Stockholm og tar fergen over til Finland, før vi sikter nordover mot nord. Hadde vi kommet oss inn i Russland så er det enda et land man ikke har vært i før som kan krysses av på listen.Men nok om rutevalg. Det må vi nesten ta etterhvert som vi vet ståa på smitte og sperrede grenser. Det kommer vi helt sikkert tilbake til.

På fjorårets ferie ble det litt for mange netter i bilen med den komforten det gir, det ville vi ikke en gang til, så i år skal vi på bobilferie! 

Vi har vært flink og kjøpt bilen i god tid. Kanskje like godt, for vi har mange timer med arbeid før den er klar for å kjøre noen steds.


Vi må få den EU-godkjent i første omgang. Vet ikke om noen alvorlige problemer foreløpig. Det verste til nå er at den bare går på 3 sylindre. Når det ikke hjalp å skifte plugger fra Bosch til Denso tennplugger, så ble det litt skummelt. Skal bytte rotor og fordeler først. Hjelper ikke det, og vi ikke finner noen lekkasjer, må nok motoren demonteres litt for å se om det er noe inni som plager.
Har fått tatt mesteparten av service på motoren. Blir en liten sjekk på bilen ellers når det blir litt mer levelig temperatur ute. Håper vi slipper den helt store jobben med motoren…


Inne i bobildelen blir det full nedrenskning av inventar. Bytte av litt pakninger og bygging av nye møbler. Vi fjerner salongen bak og bygger fast seng med ekte madrass og en bitteliten ´salong´ fremme med 2 små seter og et bord til frokosten og evt. mat på turen når det regner…
Plutselig blir det plass til en liten Porta Potti for å virkelig føle på bobil luksusen. 

Hvilken bil har dere kjøpt?! Spør du kanskje. Det kan du få vite:


Vi har kjøpt oss en Toyota ´Livets bil´ Hiace fra 1981 med en Poletta fra fortiden en gang som er montert på lasteplanet. Vi prøver enda å finne ut når den ble produsert, men tipper 70-tidlig 80 tallet. 

Bilen stod til salgs i Bjørkelangen, ca en mil herfra. Vi fant den på Finn og bilen ble kjøpt nesten øyeblikkelig. Vi brukte ca en hel lørdagskveld på å få bilen hjem. Tom for strøm og olje med viskositet på linje med asfalt og en kranglete startmotor gjorde at vi endte opp med å slepe bilen igang med kånomobilen. Fikk nesten tint stålisen på innsiden av rutene før vi gikk tom for bensin. Var heldigvis bare noen meter å slepe bilen bort til bensinstasjonen, så ørene frøys ikke helt av sjåføren som måtte se frem med hodet ut sidevinduet.
Med bilen varm og vinduene tint, så siktet vi på hjem. Kom ca 2 meter før det så ut til at bakhjulene var på vei av bilen. De kasta vel en 5 cm til hver side. Strammet mutrene og tok avgårde hjem med like mye kast som før. Rista akkurat passe, men ikke så mye under 40km/t. Tilfeldigvis var det ca toppfarten vi fikk på veien hjem. Men hjem kom vi og der har bilen stått siden.

Brainify blir fjernet, selv om selger ville hjelpe oss med bensinpenger på veien om vi beholdt reklamen på. Fargen blir som den er. Tenker utseendet under ikke akkurat holder samme standard. Det vi har sett av maling ser ut til å ha blitt festa på med rulle. 

Det var ikke bare bare å hente bilen i 18 minusgrader. Måtte slepes igang. Utenom at den var skål tom for bensin, så gikk den «som ei kula» hjem… 🙂

Vi prøver å oppdatere litt med mer bilder og progress etterhvert som vi kommer nærmere ferdig bil.

Litt bilder fra Finn annonsen:

Kontoret. Blir mange tunge timer her. Bare å nyte!
Her blir det seng. Kjøkkenet får en oppfriskning.
Salongen fremme. Her skal frokosten nytes.

1 tanke om “Sommerferien 2021. I år er vi forberedt!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s