Blog

Synderen…

Da var motoren åpnet og inspisert. Ser ikke 40 år gammel ut inni. Selv om noen deler var grodd sammen.

Måtte kjøre motoren på startmotor for å få toppen løs fra blokka,men etter noen omdreininger slapp den taket. Og vi kunne løfte den ut for inspeksjon.

Der viste synderen seg fort.. Vi var forberedt på å måtte leite etter en miniatyrskade i forbrenningskammeret, men det var veldig tydelig hva som var problemet…

Ser du problemet? Verste skaden jeg har sett inni en motor noen gang. Lurer på hva som kan ha forårsaket dette. Ingen andre skader å se.

Så nå er det sendt forespørsel til England for å se om vi får tak i nye ventiler og pakninger på kortest mulig tid.

Nedi sylinder 3 ser det bra ut.

Ser ikke helt at dette blir et stort problem egentlig. Hvis det ikke dukker opp noe vi har oversett og vi får tak i delene som trengs så bør motoren være oppe å gå på en uke eller 2 etter at delene er ankommet.

Ellers har Monica vært opptatt med evighetsoppgaven som er å skrape reint bak i vogna. Der er det noe tid igjen før vi kan begynne å isolere og bygge bopel.

2 steg frem og 4 tilbake…

Det er litt fremgang i prosjekt Toyletta.
Selve Polettadelen er tømt og nesten klargjort for lekkasjesøking og glassfiberstøping. Alt av interiør er tatt ut og godt merket, bare litt gulv igjen inni, vi tenker å prøve oss på glassfiberstøping i helgen.


Innvendig i Polettaen
Gulvet. Full i hull ned mot vannsprut

Som en ivrig men ikke så flink bilskrenser, så har jeg litt erfaring med å støpe knekte karrosserideler fra før, så dette får vi nok helt fint til.

Sjølve Hiakken har fått en god service med noe nye deler, så motoren burde fungere fint, men vi mangler kompresjon på sylinder 3…

Dette er ikke bra.
Dette er hva vi vil ha.


Selv om dette er det nye blant miljøbilene, å kjøre på 3 sylindre, så er ikke dette noe vi er særlig interessert i å drive med. Iallefall ikke når det betyr at vi da har ca 37 hester igjen å gå på. Så da er det frem med albufett og slite av toppen. Vi håper det går an uten å måtte ta ut motoren.

Er en motor nedi der…

Har også funnet en lekkasje i bremsesylinderen, så da blir det å finne en ny eller ett repsett som passer.
Så nå ligger det meste i førerhytten løst rundtom.
Var forresten innom Triconor på Alnabru med startmotoren som var dårlig. Han bare fant en ny til oss, så da var det ett problem vi aldri mer skal tenke på.

Har fått inn 2 doble Usb uttak, så vi slipper ladeangsten fra fjordårets tur.

Sommerferien 2021. I år er vi forberedt!

Vi driver å planlegger en ny reis på langs av landet, og hvis politikken vil, så får vi lov til å ta turen innom noen av våre naboland. Ønsket er at Sverige og Finland er åpent, så sikter vi oss inn mot Stockholm og tar fergen over til Finland, før vi sikter nordover mot nord. Hadde vi kommet oss inn i Russland så er det enda et land man ikke har vært i før som kan krysses av på listen.Men nok om rutevalg. Det må vi nesten ta etterhvert som vi vet ståa på smitte og sperrede grenser. Det kommer vi helt sikkert tilbake til.

På fjorårets ferie ble det litt for mange netter i bilen med den komforten det gir, det ville vi ikke en gang til, så i år skal vi på bobilferie! 

Vi har vært flink og kjøpt bilen i god tid. Kanskje like godt, for vi har mange timer med arbeid før den er klar for å kjøre noen steds.


Vi må få den EU-godkjent i første omgang. Vet ikke om noen alvorlige problemer foreløpig. Det verste til nå er at den bare går på 3 sylindre. Når det ikke hjalp å skifte plugger fra Bosch til Denso tennplugger, så ble det litt skummelt. Skal bytte rotor og fordeler først. Hjelper ikke det, og vi ikke finner noen lekkasjer, må nok motoren demonteres litt for å se om det er noe inni som plager.
Har fått tatt mesteparten av service på motoren. Blir en liten sjekk på bilen ellers når det blir litt mer levelig temperatur ute. Håper vi slipper den helt store jobben med motoren…


Inne i bobildelen blir det full nedrenskning av inventar. Bytte av litt pakninger og bygging av nye møbler. Vi fjerner salongen bak og bygger fast seng med ekte madrass og en bitteliten ´salong´ fremme med 2 små seter og et bord til frokosten og evt. mat på turen når det regner…
Plutselig blir det plass til en liten Porta Potti for å virkelig føle på bobil luksusen. 

Hvilken bil har dere kjøpt?! Spør du kanskje. Det kan du få vite:


Vi har kjøpt oss en Toyota ´Livets bil´ Hiace fra 1981 med en Poletta fra fortiden en gang som er montert på lasteplanet. Vi prøver enda å finne ut når den ble produsert, men tipper 70-tidlig 80 tallet. 

Bilen stod til salgs i Bjørkelangen, ca en mil herfra. Vi fant den på Finn og bilen ble kjøpt nesten øyeblikkelig. Vi brukte ca en hel lørdagskveld på å få bilen hjem. Tom for strøm og olje med viskositet på linje med asfalt og en kranglete startmotor gjorde at vi endte opp med å slepe bilen igang med kånomobilen. Fikk nesten tint stålisen på innsiden av rutene før vi gikk tom for bensin. Var heldigvis bare noen meter å slepe bilen bort til bensinstasjonen, så ørene frøys ikke helt av sjåføren som måtte se frem med hodet ut sidevinduet.
Med bilen varm og vinduene tint, så siktet vi på hjem. Kom ca 2 meter før det så ut til at bakhjulene var på vei av bilen. De kasta vel en 5 cm til hver side. Strammet mutrene og tok avgårde hjem med like mye kast som før. Rista akkurat passe, men ikke så mye under 40km/t. Tilfeldigvis var det ca toppfarten vi fikk på veien hjem. Men hjem kom vi og der har bilen stått siden.

Brainify blir fjernet, selv om selger ville hjelpe oss med bensinpenger på veien om vi beholdt reklamen på. Fargen blir som den er. Tenker utseendet under ikke akkurat holder samme standard. Det vi har sett av maling ser ut til å ha blitt festa på med rulle. 

Det var ikke bare bare å hente bilen i 18 minusgrader. Måtte slepes igang. Utenom at den var skål tom for bensin, så gikk den «som ei kula» hjem… 🙂

Vi prøver å oppdatere litt med mer bilder og progress etterhvert som vi kommer nærmere ferdig bil.

Litt bilder fra Finn annonsen:

Kontoret. Blir mange tunge timer her. Bare å nyte!
Her blir det seng. Kjøkkenet får en oppfriskning.
Salongen fremme. Her skal frokosten nytes.

Idag var det dagen!

For en stund siden kom vi i kontakt med en journalist med navn Frank Williksen angående ferien vår i Lada. Vi hadde et lite intervju, der vi snakka om turen vår og Ladaen. Denne saken har ligget hos Broom/Tv2 i lengre tid nå, men idag kom den på trykk!

Selv om jeg hadde lest saken for godkjenning, var det ganske spesielt å lese den på nett, der alle kan lese… Men mest kjekt!

Skjermbilde 2020-08-22 kl. 21.20.41
Saken på fremsiden av Broom.no. Les saken her 

Reisebrev fra ferien finner du her

Så bare øyeblikker senere tar Erik fra E&E Media kontakt. Vi hadde en lørdag for noen uker siden en tur ut med Datsunen og noen kamera og drone for å ta noen bilder og å lage litt film. Resultatet kan du se her:

Bra fornøyd!

Legger ved litt bilder han tok nederst på siden her.

Ellers for dagen, så er jeg Rallyfrue. Monica er i Grimstad og kjører rally NM. Litt bilsjuk hører jeg rykter om. Skal se om jeg finner ut hvordan det gikk seinere. Det går an å se rally bak betalingsmur på VG no.

Rallycross gikk som forventet. Johan Kristofferson fortsetter som han gjorde for halvannet år siden og vinner, så det spørs om det blir spenning i år. Tidligere verdensmester Mattias Ekstrøm gav han litt konkurranse, så om han blir med flere runder i år, så kan det bli noe action. Andreas Bakkerud kjørte bestetid på trening, men fikk ikke bilen til under konkurransene og kom ikke til Semifinale. (Han kjører ny bil i år, en Renault Megane RX. Her avbildet med teamkollega Liam Doran:


Foto Fia World Rx (Facebook)

Ellers så henger jeg litt i garasjen og skrur og sveiser på ‘Sil80’ som ligger under ‘Våre biler’ som jeg har fått tilbake i hende. Prøver å få den klar for EU-kontroll før vinteren. Det var litt mer rust enn jeg hadde håpet på, men satser på at vinteren og saltebilene venter litt lenger med å dukke opp i år.

IMG_2079

Og nå har vi fått oss klesmerker fra Hhenr.com ! Så nå får vi vist fram siden mye mer! Litt klistremerker havna vår vei også, så da blir det logo og ikke bare tekst på bilene våre… 🙂

IMG_2120 (1)

Til slutt litt bilder Fra mr. Erik GranlundIMG_6459IMG_6582IMG_6566-EditIMG_6549IMG_6536IMG_6526IMG_6521IMG_6489IMG_6473IMG_6457IMG_6443

4. Juli 2020, Lillestrøm

Selge Lada, deprimert Datsun og amcarcruise i Lillestrøm.

IMG_1671_Fotor

Ladaen er solgt, masse interreserte, og litt budrunde, så vi fikk nesten igjen det vi betalte for bilen, hadde sett for meg at den skulle være mer populær, men det er greit. Man må jo forvente å betale litt for å reise på ferie.

Link til ferien her

F0C24265-BFCE-4299-BE53-B4BF7D54DFD5
Vi avtalte å levere Ladaen i Lillestrøm, da vi allikevel skulle se på Amcar-cruising, så jeg så over og starta opp Ladaen, tenkte den skulle kjøres av nye eier til sitt nye hjem, så måtte sjekke olje og vann. Datsunen startet fint som vanlig, men når vi var klar for avreise og Datsun i revers og lett på vei bakover, så bare stoppa det. Og da var det dødt, leita etter feil og mangla strøm inn på fordeler, så ingen gnist. Så måtte la bilen stå og ta bruksbilen. Leverte Ladaen og tok en runde i Lillestrøm før vi åkte hjem for å leite feil på Datsunen.

IMG_1681

Da var den enda verre, ikke ville startmotoren gå rundt en gang, så Datsunen var nok blitt venn med Ladaen og ble såppass deprimert av at den ble solgt at nå gadd den iallefall ikke være grei lenger!
Klarte å lure den til å virke, nok til å ta noen flere runder i Lillestrøm blandt alle amerikanske muskelbiler og andre rånebiler, mye bra stemning, bekledning og masse smil.
Siden vi ikke har lov å samle en masse folk på mindre områder, utenom demonstrasjoner, så var ikke dette et arrangert amcartreff, så det dukka opp noe biler utenom bare amerikanske, det virka ikke som om det satte noe begrensninger på humøret til amcarfolket.

IMG_1742

IMG_1679Ikke bare amerikansk

Eneste negative å sette fingeren på må være litt forsøpling rundt Circle K, McDonalds og Kiwi ved Kjeller. Håper noen tok ansvar og plukka opp litt, for slikt hjelper ikke miljøet og mulighetene til å samles ved senere anledninger.

IMG_1694
IMG_1684
IMG_1683
IMG_1680
IMG_1678
IMG_1739
IMG_1673Lillegul
IMG_1676Storegul

IMG_1726 (1)

IMG_1720

IMG_1728

IMG_1731

IMG_1732

IMG_1719

IMG_1734

IMG_1723

KNA Raceway kan være en realitet allerede neste år!

KNA Raceway

For de som har fulgt litt ekstra med, (vi har prøvd å poste litt på Facebooksida vår om Kna Raceway) så har det vært mye jobbing med å få til en skikkelig bane på Vestlandet. Og jaggu har de klart å få igjennom alle godkjenninger og byråkrati som trengs for å få satt igang bygging i Sokndal kommune i Rogaland!

Denne banen blir 2,33 km lang og inneholder en 1,6km lang dragstripe, gokartbane, innendørs supercross og offroadområde.

Klippet fra siden deres:

«Omtrent midtveis mellom Stavanger og Kristiansand bygges det nå et motorsportanlegg av internasjonal klasse. Beliggende i Sokndal kommune blir KNA Raceway landets eneste asfaltbane med Grade 3 godkjenning fra det internasjonale motorsportforbundet FIA. Anlegget er også designet for FIM Grade B. Krav om FIA-godkjenning av racingbanen var et av hovedkravene overfor APEX Circuit Design som har designet anlegget.

Banen vil være godkjent for alle klasser innen standardbil, GT og Formel racing benyttet i Skandinavia. Dette inkluderer NTCC/DTC kjent fra TV2. De norske GT klassene, med Special Saloon Cars fra Sverige og Danmark. Svenske STCC og Porsche Carrera Cup Scandinavia. Av europeiske serier kan det tas imot GT4 og GT3, og eksempelvis Porsche Cup. For deg som skal benytte anlegget til trackdays er graderingen en garanti for at sikkerheten ved utkjøring er prioritert høyest.

Et topp moderne servicebygg vil bli tilknyttet racingbanen, inneholdende de nødvendige kontorer for løpsledelse, skadestue, restaurant og kurslokale. Det er planlagt opp til 22 pit-garasjer som det vil være mulig å leie på langtidsleie, og over disse vil det bli tribuner med plass til 1800 tilskuere.
Anlegget ligger i et området av landet der gjennomsnittstemperaturen er på det høyeste, slik at sesongen blir maksimalt utnyttet. Den unike beliggenheten i landskapet er muliggjort av 11 million tonn stein fra nærliggende gruveaktivitet. Miljøgevinsten er dermed stor, også fordi nærmeste bebyggelse ligger 4,7 km unna og vil være upåvirket av støy under kjøring.

Anlegget rommer også Norges eneste innendørshall for motocross, store arealer for offroad- kjøring med bil og MC, samt gokartbane. Street legal Drag Race vil i første omgang foregå på racingbanens rettstrekning foran servicebygget, men det er prosjektert med dragstripe på opp til 1600 m lengde.»

Vi gleder oss! Sjekk ut siden til KNA Raceway her

Se video av banen inne på siden!

Sommerferien 2020, Dag 10

Sommerferien 2020, Dag 10, Guds ekspedisjon i Hell, Lånke, Pikes peak, en stor elg og hjem!

Hurtiglinker:     Sommerferien forord        Dag 1     Dag 2    Dag 3    Dag 4   Dag 5 og 6     Dag 7   Dag 8  Dag 9

IMG_1502

Vi våkna seint i Stjørdal, pakka bilen og tok turen mot ‘Gods ekspedition Hell’, et av fotomulighetene man må ta når man først er i området.

IMG_1417

IMG_1424

Så bar turen oppom Lånkebanen, som er hjem for VM i Rallycross-runden i Norge. En av de bedre banene i VM. Vi fikk oss en spasertur rundt banen. Enda en slags bucketlist.
IMG_1425
IMG_1431

Så stakk vi innom Olav fra gamle Eksosen i Bergen og fru Mona, der vi drakk opp all kaffien de hadde og blei værende en masse timer, før vi kom oss avgårde igjen. 14 år siden sist, mye prat som må ut da…

79225862_577668426225267_2924885362136508853_n
Nidarosdomen
IMG_1444
Nils Arne utenfor Lerkendal gressplen likte bilen

Tok en runde i Trondheim og så på en kirke og en gressplen før vi satte Gps på Dovregubbens hall. Brukte 15 minutter for lang tid i Trondheim, så kom akkurat litt for seint til å stikke innom, men fikk tatt bilder utenfor, inne ser vi en annen gang.

IMG_1455

IMG_1460Rondane i bakgrunnen, på vei mot Tronsfjell

Vi kjørte en annen omvei hjem, så vi fikk prøvd ‘Den Norske Pikes Peak’ Tronsfjellet. Norges nest høyeste vei. Monica var på toppen som kartleser i Rally Tron i fjor, så hun kunne veien, men det trengtes ikke mye kartleser denne gang. på det verste var det såvidt Ladaen klarte å dra oss frem på førstegir! Bratt og grusete med en masse svinger og luft så tynn at bilen nesten ikke gadd å gå på tomgang en gang. Vi rakk akkurat opp til toppen uten at kjølevæsken begynte å koke. Temperaturen var på topp og bensinmåleren var på bunn. (Noen av oss glemte visst å sjekke bensinnivået før vi kjørte opp) Er ikke det passasjeren sin jobb det? 🤓Turen ned var skikkelig nervepirrende! Det var så bratt at det gikk på førstegir på de værste områdene, langt ned på utsiden noen steder.
Bilen gikk bare på 3 sylindre når vi kom ned. Ble nok litt for mye bremsing på gir, og mye olje i sylindrene, så ene pluggen drukna litt, men det gikk seg til etter noen kilometer med turtall.

IMG_1467Starten på ‘Pikes Peak Norge’ Tronsfjellet
IMG_1470Utsikta på veien opp
IMG_1479Veien går skrått opp mot høyre på bildet, får litt inntrykk på hvor bratt det er.

IMG_1487

IMG_1492Lite bensin og masse varme. En nydelig kombinasjon når man er på vei opp på fjellet
IMG_1499Toppen!

Så stoppa vi innom kjempe-elgen i Stor-Elvdal og tok noen bilder. Dette var siste punkt på ferieplanen vår, så da var det bare å kjøre hjem da. En rar følelse å være ferdig og bare ha den tomme siste kjøreturen hjem igjen, men alt må komme til en ende og det måtte denne turen og.

IMG_1536
Takk til alle som har hilst på på veien, alle smil vi har fått, alle lykkeønskninger, alle vi har møtt, takk til Fredrik som holdt av og solgte oss bilen så vi hadde noe å kjøre med.
Og ikke minst takk til alle som har lest, kommentert og delt reisen vår! Gøy å skrive når men føler at folk liker historiene og denne turen var så bra at skrivingen gikk av seg selv, litt krangling med nettsiden har det blitt, håper ikke det har plaget for mange, mye har blitt gjort i passasjersetet underveis, så man kan vel ikke forvente for mye da…

Følg med for mer! Følg oss gjerne på Facebook og Instagram! @Bilcrossfrue #Bilcrossfrue

Totalt kjørt i ferien: 4565 på kilometerteller i bil. Estimat med Google maps: 4340km

IMG_1433

IMG_1447

IMG_1452

IMG_1464

IMG_1504165 dekkene ville såvidt berøre grusen oppover
IMG_1505Den lokale tåken vi måtte gjennom på veien
IMG_1519Inni tåken
IMG_1521
IMG_1525
IMG_1529
IMG_1539Siste bildet som ble tatt på turen.

Sommerferien 2020 Dag 9

Tom for strøm, Torghatten, Hell

Hurtiglinker:     Sommerferien forord        Dag 1     Dag 2    Dag 3    Dag 4   Dag 5 og 6     Dag 7   Dag 8

Vi kjørte nesten helt til Brønnøysund natt til idag. Parkerte i en veikant og sov noen timer før vi skulle videre. Der har jeg klart å komme borti en bryter, så vi var tom for strøm når vi skulle kjøre. Men jeg er såppass flink å planlegge så vi stod i en nedoverbakke og kunne trille i gang. Greit at Ladaen er såppass lettstarta, så det gikk som en liten hikke på turen.

IMG_1342

IMG_1346 (1)

Kjørte så via Brønnøysund og ut til Torghatten og tok spaserturen opp og igjennom hullet og tilbake.

IMG_1359Torghatten baki der

IMG_1367

IMG_1380

Fant ingen klistremerker der, så da var det å ta turen mot Hell.
Vi ville ta bilder under Nordlandsporten, så da ble det tilbake til E6 og sørover igjennom porten.

IMG_1396

Slengte inn noen tippekuponger på vei igjennom Værdal, men mobiltipping hjelper vel kanskje ikke på lottomillionene vi trenger etter denne turen…

Tok til slutt inn på hotell i Stjørdal og hadde litt ferie i varmen. Tok oss en bedre middag på en lokal resturant. Meget god mat og god drikke. Fikk skålt med tropenatta og.

IMG_1404

Next up: Hell!

Kilometer kjørt til nå: 3700

Link til dag 10

 

Bilder:IMG_13932 nesten identiske biler 😬

IMG_1376IMG_1373IMG_1357De to siste reinene vi så på turen.
IMG_1352IMG_1351 (1)

Sommerferien 2020 dag 8

Fly, bil og ACR!

Hurtiglinker:     Sommerferien forord        Dag 1     Dag 2    Dag 3    Dag 4   Dag 5 og 6   Dag 7

Etter en vanvittig dårlig natts søvn i teltet på Saltstaumen camping, tok vi en spasertur ned og så vannet rave forbi i sjølve Saltstraumen.

IMG_1240

Vanvittige mengder vann som flytter seg på kort tid! Men det er interresant å se på i 4 minutter, så vi bevegde oss videre til Bodø og Norsk luftfartsmuseum.

IMG_1252

Det største museumet vi har vært på til nå. Uten frokost og med to dårlige kropper ble dette en lang opplevelse. Vi kjempa oss igjennom, masse interresant fra luftfarten i Norge. Både sivilt og millitært. Etter en liten frokost til lunch var vi litt bedre rusta til å se ferdig det de hadde å vise frem. Kjekt at de landa to F16 jagere når vi kom og kjørte ‘abort landing’ øvelse om og om igjen med Hercules når vi var oppe i tårnet de har på utstilling.

IMG_1263

Vi kom oss alt for seint derfra og tok rennefart mot Mosjøen der vi skulle møte litt folk. Passerte polarsirkelen og organiserte å møte Robin på ACR.

IMG_1312

Han kjente de som hadde leid banen, så først var vi oppe i tårnet og så, så fikk vi pinadø ta Ladaen utpå banen og teste hva den var god for! Jeg har aldri vært rundt banen, så å ta førsteturen i GoLada’n passa meg ypperlig!

IMG_1335IMG_1320

IMG_1331

Så blei vi stående der og preike der alt for lenge, før vi stakk nedom til Odd Even og fikk en god rundtur og brukt masahålet i noen timer der og. Kjørte derfra mot Brønnøysund etterhvert.

IMG_1343 (1)Har lagt inn bestilling av den brune 260C’en

Kilometer kjørt til nå: ca 3200

Link til dag 9 

Bilder:

IMG_1237
IMG_1100
Møtte på en hel del av disse på veien, øvelse eller flytting av lager på gang?
IMG_1287Herkules
IMG_1273Så trygt ut! 😂
IMG_1262#BevarKjellerflyplass
IMG_1238
IMG_1346
IMG_1340
IMG_1291
IMG_1351

Ladaen

Ladaen ble kjøpt usett på Finn bare for å slippe å kjøre helt til Nordlapp fra Aurskog.

IMG_1194

Vi kjøpte faktisk flybillettene først, så fant vi bilen når det nærma seg avreise og ferie.

Fra vi kjøpte bilen har vi fylt en liter eller to med olje, en masse bensin, bytta en dør, fra en gul som passa på farge til bilen, men mangla alt av innmat og isolasjon, til en svart dør som mangler alt av innmat, men har litt isolasjon. Og så har vi bytta litt dørpakning på den. Bilen hat tikka seg jevnt igjennom de første 3000 kilometrene vi har kjørt den og holder vel lett ut de siste 1000 vi har forsikra den til…

Den er modifisert med seter som muligens er fra Mazda Miata, en androidskjerm i dash og noe høyttalere slengt litt rundtom.

IMG_1185
Lønsjposen skjuler strategisk Android-skjermen.

Vi har fått noen forespørsler om å selge langs veien og på nett, så jeg tenker den ryker til når rette person dukker opp med riktig antall penger… 😬