Sommerferien 2020 Dag 5 og 6

Lofoten tur retur (Scenery overload)

IMG_0913

Hurtiglinker:     Sommerferien forord        Dag 1     Dag 2    Dag 3    Dag 4

Gikk tom for multimediabensin igår, så pc var utilgjengelig for skriving av reisebrev, så nå kommer det 2 dager i ett.

Vi starta med kaffe og prat hos Dag Reidar, som satte fartsstriper på Ladaen før avreise, det gikk så som så, så de siste 60-70 milene har vi hørt på en teip-bit som har slått og flaksa mot passasjerdøra. Dag Reidar skylder på Biltema, vi har enda ikke fått en uttalelse fra Biltema, vi oppdaterer når vi finner en konklusjon på hva som er grunnen til at dette kunne skje. Og så midt i ferien da!

IMG_0763   IMG_0787

Vi kjørte i kjent stil omveien til Lofoten via Storkmarksnes og ferge fra Melbu til Fiskebøl. Derfra tok vi direkterute til Moskenes. Der var planen å overnatte, men når kvelden nærmer seg, så låser overnattingsstedene døren og går hjem. Vi var innom alle som kunne se åpen ut på internetten, men fant ingenting, så det ble 5-6 halvgode timers søvn i sovepose i Ladaen. Noe alle kan være enig i at gjør underverker for kropp og sjel.

IMG_0809

Turen nedover var som forventet, innom Biltema Sortland og handle nødvendigheter, sigarettennerkontakt, bremsevæske, føleblad til når vi skal stille tenningen og plaster(!)
Se på utsikter og stoppe der det så bra ut å ta bilder og innom det som er av turistinfo og andre muligheter for souvenirer (Klistremerke til bakruta!)

IMG_0796Litt bortenfor Biltema var det en som ville være med i bloggen

IMG_0805Lett ny stampub om man skal tilbringe litt tid i Sortland

Underveis nedover fikk vi til stadighet forvarsler om hva som venta oss av utsikter. For hver sving vi tok og for hvert fjell man passerte, kom det opp nye bedre fjell. Kamera på mobilen gikk seg varm på veien.

IMG_0814

IMG_0986

Så tok man fergen over fra Melbu og inn i det ukjente. Naturen utover Lofoten er som å slå sammen alle bra utsikter man har sett, i virkeligheten og på film og slår sammen til en strøm av inntrykk. Jeg frykter at mye av det vi fikk sett går i glemmeboken, for det ble for mye. Fullstendig overload av inntrykk!

IMG_0987

Etter en ikke så god natts søvn, så begynte vi på tilbaketuren fra Å, nesten helt ytterst i Lofoten med stopp omtrent hver 100 meter for å se, lukte føle og å ta bilde av det som måtte dokumenteres. Alle småbyer utover, alle havner, alle fjorder og alle fjell måtte på film.

Vi stakk innom Henningsvær og så på fotballbana der. Den er jo best å se fra luften, men byen var mye mer koselig fra gateplan.

IMG_1065

IMG_1087Havna i Henningsvær

Glasshytta fikk gleden av å få oss på besøk, der fikk vi sett på litt glassblåsing og en masse håndlaget kunst.

IMG_1008

Så kom vi til Vikingmuseet på Borg. Det var stor stas for en liten viking som meg! Masse bra utstillinger, bra folk som hadde god peiling på hva de snakket om fra vikingtiden, vi kasta litt øks og skøyt med pil og bue, stakk nedi ett av vikingskipene de har der og utveksla noen ideer med smeden. Hun kunne jobben sin, det fikk vi konstatert.

IMG_1018

IMG_1020

Og så hadde de Mjød. Det har jeg hatt lyst til å smake siden alltid. Det var noe verre enn forventet og jeg hadde ikke store forventningene, men det skal nok gå an å bli vant med.
Det ble den dyreste turen i souvenir butikk til nå, men det var vel bare som det skulle når de hadde så mye vikingting inne. De hadde til og med Lofotenklistremerke til oss!

IMG_1028

Etter dette var det stort sett transportetappe til Narvik der vi er nå. Innom litt småstopp på veien bare, deriblant en tur på Biltema å kjøpe dørpakning, noe som resulterte i at den dårlige døra som nesten ikke passa fra før passer enda dårligere nå, men nå er det litt mindre trekk på bleke t-skjortearmer…

I dag har vi planlagt litt krigsmuseum og etterhvert Bodø.

Kilometer kjørt til nå: ca 2300

Link til dag 7

Bilder:

IMG_0798IMG_1115IMG_1110IMG_1102IMG_0973IMG_0969IMG_0909IMG_0885IMG_0875IMG_0870IMG_0859IMG_0855IMG_0851IMG_0842IMG_0831IMG_0814IMG_0809IMG_0796

6 tanker om “Sommerferien 2020 Dag 5 og 6”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s