Norgesferien 2020 Dag 2

Dag 2, Nordkapp.

IMG_0537

Våkna helt av oss selv idag, alt for tidlig, men sånn er det vel når man er ivrig etter å oppdage og ikke minst, kjøre Vaz!

Frokosten, type engelsk med: egg, bacon noe som ligna på medisterpølse i små typer og bønner i tomat. Monica gikk for en mer konservativ norsk frokost. (Den tar jeg i morgen 😁) Bønner og engelsk medisterpølse slo ikke helt an hos meg…) forsvant nedi gapet. Vi måtte på Gjenreisningsmuseet, før vi skulle kjøpe suvenir-klistremerke til bilen  og kjøre de 206 kilometrene til Nordkapp. (Hvem skulle tro det var så vanskelig å kjøpe et merke med byen man besøker da! Vi fant ingen med Hammerfest på…

IMG_0479

IMG_0477

Vi fikk oss en fin stikkert innom Honningsvåg på veien. Trivelige småbygder i nord er jo fantastisk flotte! Utsikten kan de iallefall ikke klage på.

IMG_0523

IMG_0486

Vi gikk for full pakke på Nordkapp-platået. Betalte oss inn i Nordkapphallen, for her skal vi ikke spare på noe. Hørte noe snakk om en utkikksterrasse under platået. Den hørtes interresant ut. Og så har de en panoramakino med nordlys og Nordkapp som vi også ville se. Så etter å ha tatt runden oppe på plattået med alle bildene som man må ta, så bar det inn i hallen. Vi klarte å komme ett minutt for seint til panorama-filmen, så vi tok grotte-turen for å finne Kings View, som utkikksterrassen heter. Vi fant oss en liten kinosal med en masse lys som ligna på nordlys og vær, men ingen terrasse. Bare lukkede dører. Spurte dama i souvenirbutikken hvor den var, «Nei, den er stengt for vedlikehold»

IMG_0542

IMG_0545

Så det ble hverken panoramafilm eller Kings View på oss. Bare en masse inntrykk, bra bilder og et punkt på bucket-listen avkrysset.

IMG_0556

Så da var vi på vei hjem. Første stopp Alta. Her skal vi igjen prøve å skåle til midnattsolen og krysse av enda et punkt på bøttelisten som vi ikke klarte igår, under skyene.

Ladaen/Vaz’en har gjort jobben sin som en drøm til nå. Starter fint og lett. Kjører uten feilslag og så lenge vi holder oss under 90, så er støyen bare noe over plagsom og temperaturen holder seg konstant. Drikker ca literen på mila og noe olje. Imorgen tenker vi å bytte passasjerdør på den og se om vi får til at passasjervinduet kan åpnes og muligens den er litt tettere så vi ikke vil ha full trekk i bilen når vi ikke vil det.

Kilometer kjørt til nå: 980

Link til dag 3

Dagens bilder:

IMG_0484Vi fant iallefall Nordkapp-klistremerke. 🙂

IMG_0482

IMG_0492

IMG_0510
IMG_0527Veier for en kjøreglad bil!

IMG_0532
IMG_0553
IMG_0562Lada på Nordkapp ❤️

IMG_0568
Sku tro det var Russland i 1976

IMG_0507

IMG_0572

9 tanker om “Norgesferien 2020 Dag 2”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s