KNA Raceway kan være en realitet allerede neste år!

KNA Raceway

For de som har fulgt litt ekstra med, (vi har prøvd å poste litt på Facebooksida vår om Kna Raceway) så har det vært mye jobbing med å få til en skikkelig bane på Vestlandet. Og jaggu har de klart å få igjennom alle godkjenninger og byråkrati som trengs for å få satt igang bygging i Sokndal kommune i Rogaland!

Denne banen blir 2,33 km lang og inneholder en 1,6km lang dragstripe, gokartbane, innendørs supercross og offroadområde.

Klippet fra siden deres:

«Omtrent midtveis mellom Stavanger og Kristiansand bygges det nå et motorsportanlegg av internasjonal klasse. Beliggende i Sokndal kommune blir KNA Raceway landets eneste asfaltbane med Grade 3 godkjenning fra det internasjonale motorsportforbundet FIA. Anlegget er også designet for FIM Grade B. Krav om FIA-godkjenning av racingbanen var et av hovedkravene overfor APEX Circuit Design som har designet anlegget.

Banen vil være godkjent for alle klasser innen standardbil, GT og Formel racing benyttet i Skandinavia. Dette inkluderer NTCC/DTC kjent fra TV2. De norske GT klassene, med Special Saloon Cars fra Sverige og Danmark. Svenske STCC og Porsche Carrera Cup Scandinavia. Av europeiske serier kan det tas imot GT4 og GT3, og eksempelvis Porsche Cup. For deg som skal benytte anlegget til trackdays er graderingen en garanti for at sikkerheten ved utkjøring er prioritert høyest.

Et topp moderne servicebygg vil bli tilknyttet racingbanen, inneholdende de nødvendige kontorer for løpsledelse, skadestue, restaurant og kurslokale. Det er planlagt opp til 22 pit-garasjer som det vil være mulig å leie på langtidsleie, og over disse vil det bli tribuner med plass til 1800 tilskuere.
Anlegget ligger i et området av landet der gjennomsnittstemperaturen er på det høyeste, slik at sesongen blir maksimalt utnyttet. Den unike beliggenheten i landskapet er muliggjort av 11 million tonn stein fra nærliggende gruveaktivitet. Miljøgevinsten er dermed stor, også fordi nærmeste bebyggelse ligger 4,7 km unna og vil være upåvirket av støy under kjøring.

Anlegget rommer også Norges eneste innendørshall for motocross, store arealer for offroad- kjøring med bil og MC, samt gokartbane. Street legal Drag Race vil i første omgang foregå på racingbanens rettstrekning foran servicebygget, men det er prosjektert med dragstripe på opp til 1600 m lengde.»

Vi gleder oss! Sjekk ut siden til KNA Raceway her

Se video av banen inne på siden!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s