Nissan Silvia S12

IMG_3314_Fotor.jpg

Silvia, Gazelle, 180zx. Kjært barn har mange navn. Forgjengeren til S13, S14 og S15, som de fleste i motorverdenen kjenner så godt.
Denne er nummer 4 i rekken av lillebroren til Fairlady og Skyline.

En av mine favorittbiler av de «små billige» sportsbiler fra soloppgangens land i øst.
Da jeg i 2012 var og henta 510’en stod det en slik en inne i samme lokale. «Den skal jeg kjøpe av deg, en gang» ble det sagt den gang. «Kommer ikke på tale» var svaret, så når bilen plutselig ble vurdert solgt var det bare å knuse sparegrisen og ta til fjells igjen.

Så var et nytt prosjekt påbegynt da. Før det forrige egentlig ble ferdig. Skal prøve å ikkje gjøre for mye ut av dette, bare fikse litt som trengs på utseendet og få den 100% teknisk.

Turen for å hente bilen gikk fra Vestlandet via Førde, Stryn og til slutt Lom. Alt såre vel så langt. Handla bil, så var det rett i matfatet på Fossberg kafeteria (Ikke resturant… Det fikk vi påpekt… 😁) Tanken var å hente en frontrute vi hadde kjøpt og stæsja på Gol litt i forveien, så da var reiseruta planlagt. Lom, Valdresflya, Fagernes, Gol og så Rv7 hjem.

IMG_3320_Fotor.jpg

IMG_3319.jpg

Det var så klart ikke så enkelt. Vi kom helt til Lemonsjøen Fjellstue før vi bestemte at ingen av oss hadde bensin til å nå noe som helst. Iallefall ikke neste bensinstasjon, så da var det å snu da. Rett ned til Vågå å fylle tankene. Så tok vi avgårde igjen… Kom litt lenger enn Lemonsjøen, så kom det skilt; Valdresflya nattestengt 20:00 til 08:00 (!)
Hvor langt var det til bommen? Når var vi der? Hvorfor nattestengt? Det er jo sommer? Vi hadde jo akkurat kjøpt softis i Vågå…

IMG_3317.jpg

IMG_3322.jpg

IMG_3323_Fotor.jpgSer ikke ut til å være noe problem å krysse fjellet ikveld…

 

Vi passerte bommen ca fem på 8. I strålende solskinn. Alt bra, det bare blåste litt…
Etterhvert tok vinden seg opp og begynte å dra med seg brøytekantene inn i veien. Takk for lite trafikk, så vi kunne låne den delen av veien som hadde minst snø til enhver tid. Etterhvert frøys det til… Da var man ikke høy i hatten i en bakhjulsdrevet sportsbil på sommerdekk. Monica var ‘brøytebil og lagde spor jeg kunne kjøre i og blinka med nødblinken, så det gikk an å se 4 meter i den verste blesten.

IMG_2674.jpgHer er brøytekantene begynt å trekke ned i veien og bilen begynt å fryse til

 

En lastebil i grøfta, en brøytebil, noen privatbiler og en redningsbil seinere kom vi oss ned fra ‘flya og etterhvert havna vi på Gol klokka litt før klokka 11 på kvelden. Da var det godt å ha «Hedlos gjestgiveri avd. Gol» Der vi tok natten.

Resten av turen ble ren transportetappe hjem, så resten av historien med Silvia kommer etterhvert, som vi får opplevd mer og gjort bilen presentabel for bilder.

IMG_3324.jpgSnø og is og bare hjulspinn i høyrefeltet… Da låner vi det ubrukte tørre feltet
IMG_3326_Fotor.jpgFint vær iallefall!
IMG_3327.jpgMåtte ta et stopp når vi var kommet over det værste… Var IKKE sommer der!
IMG_2675.jpgGodt å ha Monica på «Handsfree» over fjellet, der sikten til tider var tilnærmet 0
IMG_3364.jpgDet Glade 80 tall!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s