Gjesteblogg; Vårløp i Brekka

Gjesteblogg fra vår sjåfør Monica:

Vårløp i Brekka

Dagen før løpet starta bra, bilen har stått på henger siden løpet i Bergen. Forventningene var så som så om bilen kom til å fungere eller ikke. Til tider har den hørt fin ut, og andre ganger har den vert helt forferdelig, veldig humørsyk. Jeg kjørte bilen ned til brekka i strålende sol og humøret på topp. Fikk hjelp av noen lokale til å få lesset bilen av henger, da den ikke er mulig å lesse av på flat mark, den er alt for lav til det.

På teknisk ble ikke bilen godkjent. Det ble funnet et rusthull ved det ene burfestet, bilen måtte støvsuges for glass og en bensinslange var sprukket opp. Pappa kom frem omtrent rett etter bilen var ferdig på teknisk. Vi fikk til lørdag morgen å ordne opp i alt. Vi hadde ikke sveiseapparat med oss, ikke bensinslanger eller støvsuger. Det så mørkt ut, men så kom jeg på at vi har jo et verksted rett i nærheten med utstyr og mange dyktige folk. Einar tok utfordringen med å sveise rundt buret. Det var en drittjobb med dårlig tilkomst, men Einar fiksa det lett. Vi fikk utlevert støvsuger og bensinslange. Jeg ble stort sett stående å se på som en tosk, da alle heiv seg over bilen og satte i gang. Så stor takk til Flattcity gjengen og pappa!

Vi var tilbake på brekka i hall 2 tiden på natta. Det ble lite søvn og opp igjen i 7 tiden for å få bilen godkjent. Den gikk rett gjennom og vi var sånn halvveis klar. Vi var trøtte og bilen var ikke i humør.

Første heat gikk av plata, bilen fungerte i ca 20-30 m i første gir, før det var slutt. Den begynte å putre på 3 sylindre, og til tider kuttet den ut alle. Kjørte i mål selv om det gikk sakte. Vi justerte litt på forgasserne, bytta tennpluggkabler og fordelerlokk.

Ut igjen i heat 2. Bilen var enda verre, og gikk så vidt på frem. Nå var vi nære på å bare pakke sammen og reise, men tenkte som så at vi har da betalt startavgift, og all trening er god trening. Vi justerte forgasserne litt til, og byttet tilbake tennpluggkablene.

Heat 3 gikk bilen noe bedre, men fortsatt bare putring. Her ble jeg nr 4 av 5 da en av bilene gav seg. Vi justerte forgasserne litt mer før 4 heat.

I heat 4 gikk bilen noe bedre, men manglet fortsatt den siste sylinderen. Første giret fungerte greit og klarte å holde de andre i starten, helt til jeg måtte gire til 2, da forsvant de. Jeg klarte å holde en bil bak meg så ble nr 4 av 5 her også. Ble nr 19 totalt av 21 biler.

Det ble ikke noe bra løp resultatmessig, men det ble en god test av bilen. Vi har fått noen pekepinner på hva vi skal lete etter videre på å få bilen til å gå skikkelig. Vi har mye arbeid foran oss, men vi håper å få bilen klar til himmelspretten i Moa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s