Årets Bilcrossplaner

Da har vi fått satt litt av planene for året på papir:

Årets første løp for oss går nå 7 april i Bergen.
Det så mørkt ut en stund her da leiekontrakten mellom kommunen og grunneierene gikk ut 31. mars, men det ordna seg når styresmaktene kom hjem fra påskeferie, så da er banen sikra i mange år fremover, slik det ser ut nå.

IMG_3150Foto: Sviddgummi.no

Sierraen ble årsgodkjent i påsken, så da gjenstår en siste finpuss så er vi klar.

Oppkjøringen til årets sesong startet vi med i begynnelsen av februar ved å kjøre gokart. En god måte å få litt fart i kroppen, noe som trengtes da Monica ikke har kunnet kjørt så mye bil. Første gang vi kjørte lå rundetidene hennes på 33.9 sek, noe som er helt OK til å aldri ha kjørt gokart før. Det har vert jevn fremgang hele tiden, nå etter 6 kjøringer er beste rundetid 31.3 sek. Beste tid på banen er for øyeblikket 28.9 sek, vi jobber for å komme oss under 30 sek per runde. Vi håper vi får oss noen runder nå i uken så farten ligger inne til løpet i Bergen, og forhåpentligvis forbedring av rundetid igjen. Dette avhenger selvfølgelig mye på dagsformen.

Planene for årets bilcross sesong er da løpet i Bergen nå til helgen som er kvalifiseringsløp til landsfinalen. Bilen har vist at den kan ha kapasitet til gode plasseringer, om bilen og Monica fungerer optimalt. På damelandsfinalen i fjor begynte den å tulle i å kutte i høyre svinger, vi håper vi har klart å utbedre dette nå. Vi har ikke fått testa bilen noe sted enda, så dette vet vi ikke før vi starter i Bergen. Heldigvis går Bergens banen til venstre, og i venstresving har vi ikke merket noe til det problemet.

IMG_0722

Vi hadde lagt inn Vikedal 21 april også, men dette er nå blitt flyttet til 6 mai pga. forholdene på banen. Håper vi klarer å stille opp også 6 mai.

Himmelspretten arrangert av NMK Aurskog Høland falt i smak i fjor, og vi vil veldig gjerne ta turen til Eksismoa og få med oss dette løpet i år også. Det avhenger da litt om det er penger på konto til å starte. Dette er det løpet vi har kortest reisevei til, så transportkostnadene blir heldigvis ikke så store her. Dette er også kval løp til landsfinalen.

Himmelspretten 1

Neste løp på planen blir nok todagers løpet Vikedal 02-03 juni. Dette er også kvalifiseringsløp, hvis vi har bilen så lenge håper vi på gode resultater. Banen så ut til å passe bilen veldig bra. Hadde 1 heatseier der i fjor, og klarte å snurre bort en andre heatseier i siste sving. Så havnet rett utenfor finaleplass da.  De andre innledende rundene endte i trafikk og en i utkjøring,(video klikk her) og det ble brukt noen heat på å venne seg til bilen som vi da nettopp hadde kjøpt inn.

16-17 juni arrangerer NMK Bergen todagersløp. Banen i Bergen er en av banene Monica liker best å kjøre på, så der håper vi på å få være med.

Vi har i år veldig lyst å få til en start på Smådølfestivalen 27-29 juli. Dette er et løp Monica har kjørt noen ganger før, og lengter tilbake til. Banen er vanvittig gøy å kjøre og stemningen er veldig bra! Siden det er et 3 dagers løp må vi se an helsesituasjonen litt og hvordan formen opp mot løpet er. Undertegnende prøver å finne en ledig mulighet til å fått tatt lisens og muligens få være med å kjøre litt her. Det hadde vært fantastisk.

Så er det årets høydepunkt, damelandsfinalen 11 august hos NMK Bø. Vi skal i løpet av sesongen prøve å få tak i en bil som har mulighet til å hevde seg på banen i Bø. Så er det bare å gi gass og håpe på det beste. Det blir muligens sporet opp et løp eller en trening i Bø før landsfinalen for å få testet banen, men dette må vi se litt an.

Etter landsfinalene er det ofte ikke så mange påmeldte til løp. Vi har ikke helt bestemt oss enda om det blir Bergen 8 september eller Høstmestern på Gardermoen. Det må vi se litt an, på økonomien. Så er det også et løp i Vikedal 15-16 september som vi håper å få med oss, men igjen så spørs det om økonomien er på plass.

Det var nåværende planer for bilcross sesongen, så får vi se hvordan det utvikler seg. Om vi mister biler og plutselig står uten, om det finnes penger nok og om helsa holder. Vi skal også få med oss litt forskjellig utenom bilcrossen, men der er ikke planene helt klare enda.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s