Politibilen har vært i krigen!

Gmoen 8.07 -1

Da har vi fått dradd med oss politibilen på Gardermoen raceway for litt testing/trening. 7 år siden sist bilen var der. Den gangen hadde man bytta alle sensorer og følere på bilen. Slept den over fjellet og justert den på banen. Når ikke det hjalp, og bilen fusket akkurat som før, ble den satt vekk i en liten krok og ikke tatt ut igjen før Nissan Sporting 2012, Kristiansand. Men det var bare utstilling. Etter et lite nesten-havari på hengeren ble den med hjelp fra 800-Ealoken stående i «Flattcity» og der har den stått siden. Vært innom forskjellige rom i låven men nå er den komt inn i nye verkstedet vårt, så der skal man få fiksa den opp og justert inn mot litt kjøring igjen.

Gardermoen 2
Siden sist har det blitt bytta ledningsnett og bensinpumpe. Ingenting ellers så forhåpningene var vel ‘så-der’. Har hatt en liten test på en asfaltplass, der det fungerte litt, men man gikk til kampen med små forhåpninger, men alltid gøy å finne ut hva som feiler enda og hvor man må leite etter feil og justeringer som må taes hand om…

Gardermoen 3Ett glatt og vått dekke fullt i dammer var en bra begynnelse. Greit å starte rolig uten for mye grep, kan man være snill med både bil og sjåfør. Noe begge nok var glad for. Litt justering og testing senere virka det som om det meste fungerer, med noen småfusk. Litt man hadde sist og litt nytt… Men alt i alt, så var det en meget bra første dag. Traff kun 3 tønner hele dagen. Det må da være godkjent…

 

Vi stakk innom verkstedet om morningen søndag og henta en ny hjerne og litt mer dekk for sikkerhetsskyld, for på søndagen var det tørt og litt sol mellom skyene. Da går det mye dekk… Hvis man klarer å dra rundt hjulene da, såklart…
Gardermoen 4

Mulig det ble litt bedre med ny hjerne, men fremdeles noe fusk og sliter med at bilen dør nesten helt eller forsvinner helt innimellom, så det er en kamp å holde bilen i gang, kjempe mot for lite effekt og så skal man i tillegg lære seg hvordan bilen oppfører seg og hvordan man kjører trassèen.

Gardermoen 5

Alt i alt ble det en godkjent helg. Så nå har vi fått en liten liste for ha som trengs. En differensial/bakaksling med lavere utveksling (Som å få flere gir i lavere hastighet)Muligens datasprut, så vi kan justere hvordan bensin og tenning skal fungere til minste detalj. Så må bilen heves litt, da framhjulene tar i framskjermene.

En dyr helg som sådan, selv om det ikke kosta så mye nå, så ser vi hvor dyrt det blir å få en lekedyktig bil iallefall. Så da får vi vel bare reise ut og leite etter sponsorer da! Vi har tatt masser av film og bilder og bilen har fått en shinings, så den strålte som en sol på alle bildene.

Gardermoen 7
Gardermoen 8

Så takk til alle som var med på dette og de som arrangerte. Dette må vi gjenta ❤

Gardermoen 6
Gardermoen 9Alle bilder: ©Monica Weltzin Pedersen, Bilcrossfrue.no.
På grunn av Photobuckets krig mot brukerne sine, så leter vi nå etter en ny lagringsplass for bilder, så frem til vi finner en løsning der blir andre lagringsmuligheter har vi ikke mulighet til å dele alle bilder vi har tatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s